Sprawdzony sposób, jak pakować na wynos

0
871

Niezależnie od tego, czy prowadzisz dużą restaurację, mniejszy lokal gastronomiczny lub firmę cateringową, w każdym z tych przypadków warto wziąć pod uwagę opakowania na wynos, w których będziemy dostarczać klientom posiłki. Jeśli dbamy o świeżość dań i jakość obsługi, dlaczego nie mieć na uwadze pojemników? W końcu na całość zamówienia składa się zarówno danie, jak i opakowanie, a ten ostatni element ma szczególne znaczenie dla środowiska.

Sprawdzony sposób, jak pakować na wynos

Wraz z rozwojem branży opakowań na wynos – https://metroo.pl/opakowania-na-wynos, wśród restauratorów i firm cateringowych częsty wybór pada na opakowania PP i PET.  Są to polimery, które w 100% nadają się recyklingu. Jeśli prowadzisz firmę cateringową lub lokal gastronomiczny, wybierz tylko sprawdzone opakowania na wynos. Mamy cenną wskazówkę jak sprawić, aby dania dobrze wyglądały oraz były bezpiecznie i higienicznie zapakowane. Linia produktów Metro-Catering-System to opakowania i tacki do zgrzewu, odpowiednie do hermetycznego i higienicznego pakowania dań na wynos. Jest to niezastąpione rozwiązanie dla cateringów, ponieważ idealnie sprawdzą się w transporcie. Opakowania na wynos PP i PET są sztywne i odporne na uszkodzenia mechaniczne. Dodatkowo nie przemakają i nie nasiąkają wodą czy tłuszczem oraz znacznie dłużej utrzymują odpowiednią temperaturę dań. Wybierając tego rodzaju pojemniki na wynos, mamy pewność, że posiłek zachowa zarówno świeżość, jak i walory wizualne.

Poprzez zastosowanie do ich zamykania nowoczesnych maszyn pakujących z serii Metroopack i folii do zgrzewu, pojemniki PP i PET są całkowicie szczelne. Jest to szczególnie ważne w przypadku produktów płynnych np. zup, jogurtów czy sosów. Opakowania i maszyny do zgrzewu Metro-Catering-System to sprawdzone i niezawodne rozwiązanie dla restauracji serwujących dania na wynos i firm cateringowych.

Nie bez znaczenia pozostaje kwestia ekologii. Produkcja opakowań PP cechuje najmniejsza emisja CO2, a do tego jest to tworzywo uznawane za najczystsze, ponieważ nie generuje odpadów. Jeśli stawiamy na ekologię, warto zapoznać się również z linią me.Organic, czyli ekologicznymi i biodegradowalnymi tackami do zgrzewu. Ekologiczne opakowania na wynos są bezpieczne dla zdrowia, przyjazne środowisku i posiadają cenne w gastronomii właściwości. Przede wszystkim nie wchodzą w interakcję z jedzeniem, brak w nich szkodliwych substancji i nadają się do dostawy, dlatego są równie chętnie wybierane przez restauratorów.

  Branża turystyczna pozostaje w tyle w procesie cyfryzacji. Sztuczna inteligencja mogłaby znacznie ułatwić planowanie podróży

Zamawiasz na wynos? Postaw na eko

 

Poprzedni artykułCoraz więcej firm płaci rzetelnie CIT w Polsce. Sektor finansowy w czołówce największych podatników
Następny artykułMorską energetykę wiatrową na Bałtyku czeka potężny skok rozwojowy. Polska wśród liderów

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj